top of page

Tweedehands

De tweedehands hoekbanken worden bij binnenkomst op onze locatie gecontroleerd op: de eisenlijst en de to-do-lijst.

Aan de hand van de twee lijsten wordt de hoekbank grondig gecontroleerd. Hierbij worden de volgende onderdelen onderzocht:

- Het houtwerk

- De zitvlakken

- De rugleuningen

- De armleuningen

- De veringen

- De poten

- Het materiaal (denk hierbij  aan de stof, leder, lederlook, velvet enzovoorts)

Blijkt uit de controle onderhoud aan de hoekbank nodig te zijn, dan worden de gebreken hersteld.

Na de controle en herstel van de hoekbank wordt de hoekbank grondig gestofzuigd. Met de hand en onze speciale reinigingsmachine wordt het materiaal van de hoekbank vlekvrij gemaakt.

Wat is tweedehands?

Het woord tweedehands is een aanduiding voor goederen, die al bij iemand anders in eigendom voor het gebruik zijn geweest.

Waarom is tweedehands goed voor het milieu?

Als je iets tweedehands koopt hoeft er niks nieuws gemaakt te worden. Maak tweedehands je eerste keus! Dat scheelt bijna altijd grondstoffen, energie en afval. Naast milieuwinst betekent het ook winst voor je portemonnee.

Hoe vaak kan de levensduur van een hoekbank worden verlengend?

Een kwalitatieve hoekbank kan ongeveer 15 jaar meegaan. Wij kunnen met een gerust hart de levensduur met 15 jaar verlengen, door de hoekbank goed te onderhouden voordat het weer in een nieuwe huis terecht komt.

Waarom tweedehands een kans geven?

1. Tweedehands hoekbank aanschaffen bespaart hoop een geld.

2. Je draag bij aan een duurzame wereld.

3. Unieke stijl. Als je een hoekbank bij een bekende winkel koopt, loop je het risico dat je meerdere mensen tegenkomt, die op dezelfde nieuwe hoekbank zitten. Maar koop je iets tweedehands? Dan is de kans groot dat niemand dezelfde leuke hoekbank aan heeft als jij!

4. Je verlengt de levensduur van de hoekbank.

5. Goede kwaliteit. De hoekbanken die bij ons wordt ingebracht is waarschijnlijk al een aantal keer op gezeten. Tegenwoordig is het meer producten voor de verbruik in plaats van gebruik, waardoor de productie van die hoekbanken voor een kortere duur is.

Welke spullen kun je beter niet tweedehands aanschaffen?

Voor meubels en de meeste spullen is tweedehands een duurzame keuze. Soms is het beter om voor nieuw te gaan: bijvoorbeeld als je een koelkast nodig hebt. Dan is een energiezuinige nieuwe beter dan een oude energieslurper.

Tips tweedehands kopen of verkopen

Wordt vervolgd...

Tips tweedehands kopen of verkopen

Wat heeft Chimpie te vertellen?

Sticker 5B - Mascotte.png

Chimpie, mascotte van hoekbankie.NL

Wordt vervolgd...
bottom of page